: : m i n a t : :

As-Salam..
hi dear readers.. bersawang sket blog sebab x sempat nk update..
tu la, dulu bukan lagi bosan sbb sorang2.. hahaha..
so skang bila dh create routine/life dkt Perda,Penang ni sometimes tu x sempat nk catch up dgn semua routine yg telah dirancangkan..

if u guys wanna know my routine la kan, sila baca lagi.. hahahaha..

Isnin, Selasa, Khamis - kerja, lps kerja maen voliball dkt court UiTM Penang, mlm online xpun menghadap novel, xpun buat la apa2 yg patut..

Rabu, Jumaat - kerja, lepas kerja shoot pergi Kompleks Batu Uban, untuk maen voliball lagi.. 6pm-8pm. then, tgk wayang sbb tix halfprice (hanya untuk hari Rabu).. kalau Jumaat plak lepas voliball balik rehat.. sbb sabtu Kejaaa!!!

Sabtu -  keja lagi!! only halfday, smp kul 1.00pm je.. hehehe.. lepas tu merayap la kemana2 mall.. samada Aeon Seberang Prai City (Jusco Perda), Sunway Carnivall, Megamall.. selalunya Sabtu minggu pertama dalam setiap bulan akan balik kg dkt Jitra.. 

Ahad - ahad adalah hari 5S!!! kemas bilik, basuh baju (handwash ok!!!) maen tenis, qada tidur yg x cukup, window shopping.. 

ok back to the topic.. MINAT!!!! sebenarnya xtau nk letak tajuk entry kali apa, so Min letak la MINAT.. 



- homemade choc - 


- cake -

Dua perkara ni adalah yg Min minat.. jadi bila min kebosanan Min akan buat benda ni la (tu pun kalau semua bahan mencukupi) hahahah.. Min jenis yg x reti nk belanja orang makan dkt kedai. takut x sedap, sebab kita selalu masak. Alang-alang nk belanja org apa kata kita buat atau prepare masakan tu atau apa-apa je la. lebih nikmatkan? sebab apa yg kita bg atau belanja org tu kita akan rasa lebih puas dan ia adalah hasil air tangan kita. Lebih ikhlas.. hehehe
Ini cara Min.. Dari dulu lagi, masa degree life, min akan buat kek kemudian bg orang makan. Supaya orang tu akan lebih menghargai kita kelak di kemudian hari. Percayalah, they can never forget us. Sebab dorang akan fall in love with our dishes. hahaha.. 


Kek & Coklat

Asalnya min sekadar saja2, xde la serius sgt. tapi sampai satu tahap, kawan-kawan ada yg tanya samada Min boleh terima tempahan tak untuk kek atau coklat. Then, Min cakap pada diri sendiri, "Why not Min terima je tempahan, at least ada juga side income daripada mengharap gaji je. Lagipun tak susah pun, sebab kita minat benda tu"

Dari situ Min mula terima tempahan.. Kadang2 sebiji kek kadang2 3 biji kek.. Coklat pun macam tu jg. Sekurang2nya, ada la sikit masuk duit walaupon hasilnya cukup untuk tampung makan 2-3 hari.. hahahaha.. Yela, sapa nk bg kan duit.. Mak sedara pesan, kalau nk untung kita kena letak minimum order at least RM 50. baru la berbaloi dengan masa yg kita luangkan untuk siapkan tempahan. 

Alhamdulillah. Ada la juga beberapa tempahan yg Min terima setakat ni. Min belum serius lagi dalam hal ni. Sekadar isi masa lapang. hehehe.. 




that's all for now.. more updates ater k? 
take care..

Comments

Popular Posts