: : s i b u k i t u n o r m a l : :

Hi.. Assalam dear Readers..

Disember 2012. Saya sangat sibuk!!!! perhatian, entry kali ni Min x emo ok!! hahahahhaha.. cuma dah lama x terasa sibuk4x sangat macam ni.. 

tertanya2 juga kan apa yg dh terjadi.. okay, semuanya bermula dgn:-

1) Short Escape to Raub, Pahang
first of all, sapa tahu yg Min pernah membesar dkt Raub Pahang??? kalau tahu tu bagus, yg xtau tu xpe.. kitorang (my family) pernah menetap dkt Pahang sehingga tahun 2000 before kitorang pindah ke Kedah.. My dad merantau dkt Raub selama 20 tahun, while my mom plak almost 10 years there.. sehingga Min berusia 10 tahun, Min ada 2 family angkat.. Satu family angkat yg Min panggil Mak Mon and another one Min panggil Mak Mok.. 

Family Mak Mon adalah yg jaga min sejak Min berusia 50 hari.. baby lagi okeh masa tu!!!! My mom keje as a nurse.. Anak nurse mesti mahu how their mom working rite, ada syif bagai.. 

While family mak Mok plak adalah family yg mana bila kitorang ada masalah kesihatan dan memerlukan perubatan (berubat secara kampung), kitorang akan refer family mak Mon.. plus, my Mom rapat dgn mak Mok sebab keje satu hospital dgn mama.. 

Done, intro... mesti tertanya2 kenapa Short Escape kan? Sebenarnya, Min pergi sana sbb ada jemputan kawen Kak Ti, anak bongsu kepada Mak Mok.. dh lama x melawat dorang.. last lawat dorang tahun 2006, lepas SPM.. Disebabkan both parent xdpt dtg sebab dorang ke Banjarmasin, Kalimantan, sebagai anak sulong, Min la yg kena pergi wakilkan dorang.. 

2) Send & Fetch both parent (Dorang ke Banjarmasin)
This one, both parent ikut rombongan pergi Banjarmasin.. dorang ke pesantren apa ntah.. 

3) Workload dkt Ofis yg semakin bertambah
memandangkan super senior staff nak resign sebab dia run company dia sendiri.. few workloads bertambah.. kononnya nak kemaskini senarai tugas.. 

4) NiteDrive to Ulu Lenggong Hotspring
yang ni plak kan, kerja gila kitorang.. Piji (my housemate) beriya2 nak ajak pergi mandi kolam air panas.. Sebabnya, Min pinjam kereta ayah.. supaya mudah nk bergerak Penang-Jitra.. perjalanan nak pergi tu kitorang ikut jalan jauh.. Perda -Gurun- Jeniang - Sik - Hotspring.. baliknya plak amek jalan dkt.. Sik - Baling - Kulim- Perda.. wakakaka.. berjam2 dkt sana.. tido bawah pokok je.. sebab touch n go je kan.. next time akan booking chalet dkt situ.. 

5) Visit from BFF, Ajieq 
Ajieq.. dia ada gama dekat Lumut aritu.. Lepas game Navy Open dia terus naek Penang.. I'm so sorrrry Ajieq sebab x dapat nak entertain you sepanjang you datang Penang.. sibuk sangat.. if you read this entry, im so sorry.. kesian dia, siang duduk je dalam umah.. sebab kitorang keja.. malam je la bleh bawak dia g jejalan.. tp malam2 nk jejalan ke mana la sangat kan.. 

6) Reception Mila n Cokpi
15122012. Reception sebelah Mila!!!! this one Mila hired me as their official photographer. im happy. honestly, this is my very first time to cover an event.. berbekalkan sokongan kengkawan yang ada, alhamdulillah selesai jg tugasan untuk cover event tu.. now dalam editing part.. dah siap pun cuma bila dah xtau nak buat apa...

p/s: gambar nanti upload k..
kalau nk tgk jg pergi follow @kupunye2204 dekat Instagram..  

Comments

Popular Posts