: : 2 0 1 5 : :

Assalam & Hi

Dah pertengahan Februari dah pun. 
Happy New Year 2015!!! 
Hahahahahahaha. Better late than never. 

Alhamdulillah. 
I pass my 1st sem for MSc. Syukur. 
Result? Xdela cemerlang sgt. tapi a good start la. 
Not bad for someone yg dh lama tinggalkan academic. 
minggu depan mula kelas bagi sem kedua. 

Alhamdulillah.
I found a new job for myself which has a bright future. 
I'm offically a Unit Trust Consultant CWA. 
the last few months, dalam kepala ni ligat nak cari keja. 
susah juga la pada mulanya bg yg dh biasa ada pendapatan TETAP 
kemudian beralih kepada TIADA pendapatan TETAP. 
I used up all my savings!!! 
Sedih kan? tapi xpe. kita pikir positif. 
Masa senang dulu, ramai je kawan yg berdamping. 
Tapi masa susah, x ramai yg bersama. 
Cuma satu nak pesan.
SEBAIK MANA PUN KITA BERKAWAN DGN ORG, KITA FAHAM DAN BERSEDIA AKAN SUATU HARI NANTI MEREKA JUGALAH YG AKAN TIDAK BERSAMA KITA BILA KITA SUSAH. MASA TU KITA JE YG TAHU. 
sebabnya. masa tu nanti bila kita berharap dorang akan tolong, dorang akan abaikan kita dgn alasan mereka. dan masa tu jgn la nk marah dorang ungkit macam2. sebaliknya pada masa tu kita harus sedar yg kita juga bersalah. sebab kita terlalu baik dgn mereka sampai kita percayakan bait2 dari mulut mereka. which in the end, kita yg terluka. 
ok, back kepada certia pasal CWA.
YES, skang ni keja sbg Unit Trust Consultant. 
no fix income yet for now. kena kerja keras sikit. 
UTC ni kita sendiri yg letak berapa gaji yg kita nak. 
kena rajin share benefit dkt orang. the benefit of investing thru unit trust. 

Alhamdulillah. 
Ayah pun makin sihat. 
Awal tahun banyak sgt ujian untuk ayah. 
Dari arwah paklang meninggal (abg ayah), kemudian ayah warded for another 3 weeks dkt HSB sebab ada infection dalam darah sampai la dia rasa kuat sikit sekarang. 
After what i've been thru starting 2015, i would never ever abandon my families. 
kawan tu biarkanlah. lebih baik x ramai kawan. daripada mempunyai ramai kawan yg ibarat lintah.
Apa yg org buat dkt kita in sha ALlah dimaafkan, tapi akita jgn lupakan. 
cuma di masa depan berhati2 lah ye. 

Lepas ni kena fokus betul2 untuk habis MSc dan rajin rajin rajin dan sgt rajin beri komitmen sebagai Unit Trust Consultant. Kalau ada sesapa yg berminat nak melabur berminat nak tau psl unit trust cwa boleh la tanya. email je kepada saya. 
muhaiminzulkifli@gmail.com 
nanti bila dh email baru la saya kongsi no hp. senang la sikit kan.  

So for now i wish Happy Chinese New Year buat mereka yg menyambutnya.
Bagi yang lain selamat bercuti. Ambil kesempatan yg masa ini untuk luangkan masa berkualiti dgn yg tersayang. Adios!!!!!

Comments

Popular Posts